Makbule Küçükçalık Ortaokulu

Telefon : 05076801367 05425105910
Belgegeçer : 0 432 213 12 24
WEB https://makbulekucukcalik.meb.k12.tr
Adres : BOSTANİÇİ MAH. OKUL CAD. MAKBULE KÜÇÜKÇALIK ILKÖĞRETIM BLOK NO 8 İPEKYOLU / VAN
VİZYON : "Çocuk Hakları Sözleşme´sinde belirlenen hakları hayata geçiren, çocukların kendilerini gerçekleştirmelerini sağlayan, katılımcı demokrasiyle yönetilen, ekolojik dengeye saygılı ve ticari kar amacı gütmeyen okullar kurmak; bu eğitim anlayışının yaygınlaştırılması ve benzer başka okulların hayata geçmesi için model teşkil etmek."
MİSYON : Çocukların potansiyellerini, yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini geliştirmelerine olanak sağlanması, Toplumsal adalet ilkesini gözeten özgün bir finansal yaklaşımla alternatif ve sürdürülebilir “başka bir okul” modelinin geliştirilerek yaygınlaştırılması için, çocuk dostu ve çocuk odaklı eğitim-öğretim programları geliştirmek; örnek projeler hayata geçirmek; eğitim, ağ kurma ve savunu faaliyetleri yapmak.
BAŞARILAR : Resim yarışması il 2.liği Hentbol Küçükler Müsabakası İl İkincisi Zeka Oyunları yarışması dördüncülüğü

Öğretim Şekli :ikili
Saatler : sabah : 07:00-12:35
Yabancı Dil :
Servis :
Ulaşım : Okulumuza ulaşım merkezden dolmuşlarla sağlanmakta olup,10 dakika sürmektedir.Ayrıca öğretmenlerimizin kullandığı okul servisi de bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Van´ın merkez İlçesi olan İpekyolu´nda, merkeze 4 km uzaklıktadır. Öğretmenlerimiz merkezde bulunan,okul dolmuş duraklarına çok yakın evlerde ikamet etmekte olup, ulaşım ya da ev konusunda bir problem yaşamamaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 4 km
Kontenjan Bilgileri : 405 öğrenci
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuz sınıfları ortalama 25 kişilik olup,okulumuz sınıflarında akıllı tahta mevcuttur.